Σημασία του πελματογραφήματος

Το Κέντρο Metrisis παρέχει τη δυνατότητα κατασκευής ορθωτικών πελμάτων με τη χρήση του πιο σύγχρονου μορφολογικού πελματογράφου με ακίδες της εταιρείας Amfit (μεγαλύτερος κατασκευαστής ορθωτικών στις Η.Π.Α.).

Η κατασκευή και η χρήση εξατομικευμένων ορθωτικών πελμάτων (πάτοι) συνεισφέρει στη σωστή λειτουργία του ποδιού κατά τη βάδιση και το τρέξιμο, μειώνοντας την καταπόνηση και τους πόνους στις αρθρώσεις. Συνιστώνται και σε άτομα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν έντονη κινητική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα:
  • Είναι κατάλληλα για την απαλλαγή από τους πόνους σε συγκεκριμένες παθήσεις όπως πλατυποδία, πρηνισμός ή υπτιασμός άκρου ποδός, πελματιαία απονευρωσίτιδα, ανισοσκελία, πτώση μεταταρσίων κ.α.
  • Βοηθούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στα γόνατα, στα ισχία και στην οσφυϊκή χώρα (μέση) λόγω λαθεμένου τρόπου βάδισης.
  • Βοηθούν στην αντιμετώπιση αθλητικών τραυματισμών.

Πώς γίνεται η μέτρηση

Αποτελεί το μοναδικό σύστημα το οποίο μετρά και διαμορφώνει μηχανικά την 3η διάσταση και δεν αξιολογεί απλά την πίεση όπως συμβαίνει με τους πελματογράφους πίεσης. Το βασικό του πλεονέκτημα έγκειται στη δυνατότητά του να διαβάζει με ακρίβεια 0.1mm τις υψομετρικές διαφορές του πέλματος και να μετρά με ακρίβεια το ύψος και τη μορφολογία της καμάρας (π.χ. σε περιπτώσεις πλατυποδίας).

Τα υλικά κατασκευής είναι κορυφαίας ποιότητας με πολλές δυνατότητες διαφοροποίησης και προσαρμογής ανάλογα με την ηλικία, την κινητική–αθλητική δραστηριότητα και τις ατομικές ανάγκες του χρήστη.